(DOC) Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a actualizat lista localităților pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”

(DOC) Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a actualizat lista localităților pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a actualizat, în cadrul ședinței de astăzi, lista localităților pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”, informează OFICIAL.

„Urmare a analizei evoluţiei situaţiei epidemiologice, Comisia naţională extraordinară de sănătate publică constată că situaţia epidemiologică este nefavorabilă, fiind determinată în principal de tendinţele negative majore atestate în anumite unităţi administrativ-teritoriale ale ţării”, se spune în hotărâre.

Astfel, se instituie, începând cu 13 octombrie 2020, stare de urgenţă în sănătate publică în unităţile administrativ-teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roşu”, conform Anexei, în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2, calculaţi şi prezentaţi de către Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică.

Totodată, începând cu 13 octombrie 2020, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Serviciul Vamal, prin Ordin comun vor stabili regimul de activitate a punctelor de trecere a frontierei de stat, ţinând cont de evoluţia situaţiei epidemiologice pe teritoriul ţării şi în afara acesteia sau, după caz, vor decide asupra necesităţii sistării sau reluării activităţii punctelor de trecere a frontierei de stat în condiţiile art. 11 alin.(6) din Legea nr.215/2011- cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova.

De menționat că, tot astăzi, s-a luat decizia de a modifica unele măsuri de protecţie pentru alegători, din Instrucţiunea privind modalitatea de organizare şi desfăşurare de către Comisia Electorală Centrală a scrutinelor electorale, în condiţiile situaţiei pandemice cu infecţia COVID-19.

Decizia integrală o puteți vedea mai jos.

hotarirea_cnesp_nr.34_13.10… by Andriana Cheptine

Share