Detalii despre primul centru de tehnologii media în domeniul creativ și universitar din țară! Când și unde va fi inaugurat, dar și cât costă proiectul

Detalii despre primul centru de tehnologii media în domeniul creativ și universitar din țară! Când și unde va fi inaugurat, dar și cât costă proiectul

Primul centru de tehnologii media în domeniul creativ și universitar – MEDIACOR, va fi inaugurat în septembrie 2021, la Universitatea de Stat din Moldova. Implementarea proiectului a început în august curent, informează OFICIAL cu referire la Televiziunea FJȘC.

Centrul se va extinde pe o suprafață de 3400 de metri pătrați și va fi dotat cu cele mai performante echipamente de producţie media, investițiile fiind de 1,3 milioane USD din partea USAID, Suedia și UK aid. Universitatea de Stat din Moldova (USM) a oferit spațiul – blocul 4 al instituției, care e o clădire de 4 etaje, în campusul din centrul capitalei.

Potrivit Otiliei Dandara, prorector al USM, este foarte mult de lucru și proiectul se află la prima dintre cele trei etape preconizate.

„Este foarte mult de lucru pentru echipa responsabilă și managerii echipelor sunt angajații instituției. Nu am luat persoane în plus, dar mai mulți angajați ai instituției mai au sarcini în plus în cadrul acestui proiect. Dar ar fi fost păcat dacă universitatea nu ar fi răspuns la această chemare, pentru că banii care se investesc sunt mulți – nu găsești în drum 1,3 milioane de dolari. Trebuie să utilizăm această șansă”, a spus ea, pentru sursa sus-menționată.

De asemenea, Dandara a declarat că nu este ușor, însă rezultatul merită efortul. „Toată vara, în condiții de pandemie, echipa a strămutat biblioteca din anexa Blocului 4 în Blocul 1”, a spus ea, precizând că, la moment, proiectul este la etapa instalării rețelelor.

De menționat că, MEDIACOR va oferi studenților și specialiștilor din industria creativă spații de producție multimedia de ultimă generație.

Cristina Gurez

Share