Demnitari-culinari: unul a gătit pîrjoale, altul – plăcintă mexicană

Demnitari-culinari: unul a gătit pîrjoale, altul – plăcintă mexicană

Duminică, la sărbătorirea Zilei Naţionale a Vinului, Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov a participat la un atelier gastronomic desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Ministrul Agriculturii a preparat şi a servit numeroşii oaspeţi cu „pârjoale din nordul ţării”. Acest fel de bucate e înregistrat oficial ca produs de origine al ţării noastre. Pârjoalele au fost pregătite din produse şi ingrediente locale, astfel fiind promovat producătorul autohton, care, conform afirmaţiilor ministrului, propun industriei alimentare carne, ulei, legume de cea mai înaltă calitate.

De altfel, „pârjoala de nord” servită şi cu un pahar de vin, a fost apreciată la justa valoare de către cei prezenţi la atelierul gastronomic, dovadă fiind şi solicitarea sporită a bucatelor.

În procesul de preparare a bucatelor ministrul Agriculturii a fost asistat de soţia sa, Ludmila, iar partener „de atelier” i-a fost Ion Păduraru, Secretar General al Cancelariei Preşedintelui Ţării, care a oferit oaspeţilor bucate originale „Plăcinte mexicane” preparate cu ingrediente moldoveneşti: făină, brânză şi porumb de producţie locală.

Doina Secrieru

foto: jurnal.md

 

Share