Cosmetică naturală, de origine italiană, urma să fie introdusă ilicit pe teritoriul ţării

Cosmetică naturală, de origine italiană, urma să fie introdusă ilicit pe teritoriul ţării

Angajaţii vamali au anihilat o tentativă de trecere ilegală peste frontiera de stat a unei cantităţi impunătoare de produse cosmetice naturiste, de marcă italiană. Cazul a fost înregistrat în cursul zilei de ieri, la intrare în ţară, prin punctul de trecere Leuşeni-Albiţa (auto).

Un cetăţean moldovean s-a prezentat pentru efectuarea controlului de rigoare la volanul unui autocar de model „Setra”, înmatriculat în Chişinău. Acesta transporta colete pe ruta Italia-Republica Moldova, fiind însoţit şi de 10 pasageri.

Acţionînd în baza analizei indicatorilor de risc, inspectorii vamali au dispus efectuarea unui control fizic minuţios al mijlocului de transport. Ca rezultat, printre coletele aflate în salonul autocarului, au fost depistate aproximativ 400 recipiente ce conţineau crème şi uleiuri naturiste „Planter’s”, cu marca „Made in Italy”. Acestea nu fuseseră declarate organului vamal în forma stabilită de lege. Produsele urmau să fie comercializate ilicit pe piaţa autohtonă.

În aceste condiţii, bunurile au fost ridicate pînă la definitivarea investigaţiilor şi determinarea exactă a valorii în vamă.

Materialele acumulate asupra cazului dat au fost remise Secţiei conctracarerea fraudelor vamale din cadrul Biroului vamal Leuşeni în vederea expunerii sub aspect contravenţional în baza art. 287 CC al Republicii Moldova. Conducătorul auto riscă să achite o amendă în valoare de 3000 lei.

IMAG0265 IMAG0266 IMAG0267 IMAG0268

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maria Roşca

 

Share