Contrabandă din Portugalia: Haine şi încălţăminte de brănd, reţinute la vamă

Contrabandă din Portugalia: Haine şi încălţăminte de brănd, reţinute la vamă

Colaboratorii postului vamal Leuşeni-Albiţa(auto) au prevenit cu succes o tentativă de trecere ilicită a unui lot de articole vestimentare și încălțăminte de brand.

La pista de control „intrare în Republica Moldova” a postului vamal Leuşeni-Albiţa (auto), s-a prezentat pentru efectuarea controlului de rigoare un autocar de model , „Scania Century 15.35” , înmatriculat în mun. Chișinău. Unitatea de transport se deplasa din Portugalia în Republica Moldova, transportând pasageri și concomitent colete și transmisiuni neînsoțite.

La întrebările colaboratorilor vamali, atât şoferul cît și cei 22 pasageri aflați la bordul unității auto, au declarat că nu transportă bunuri interzise sau necesare a fi declarate.

Acţionînd în baza analizei de risc, inspectorii vamali au efectuat un control fizic detaliat și în rezultat au depistat nedeclarate şi tăinuite printre alte colete, în compartimentul marfar 6 cutii de carton cu mărfuri: articole vestimentare și încălțăminte ale brandurilor „Zara Man”, „Bershka” , „Mango”, „Zara Woman”, „Mango Jeans”, „Love MNG basic”, „SuiteBlanco”, „Skinny”, „Pull&Bear”, ” Zara Baby” și alte mărfuri de larg consum în cantități comerciale.

De menționat, că atâta timp cît bunurile au fost preluate de către șofer, el era obligat să le declare conform legislației în vigoare.

Valoarea bunurilor urmează a fi stabilită de către specialiștii în domeniu din cadrul Serviciului Vamal.

Potrivit informaţiilor preliminare, s-a constatat că marfa urma să fie realizată la pieţele de desfacere din mun. Chişinău.

Mărfurile au fost ridicate și transmise împreună cu materialele acumulate către secția contracararea fraudelor vamale din cadrul Biroului Vamal Leușeni în vederea examinării cauzei sub aspect contravențional, în baza art 287, Cod Contravențional al RM.

Concomitent, în conformitate cu prevederile legale, mărfurile reţinute vor fi verificate de către Serviciul Vamal şi sub aspectul respectării drepturilor de proprietate intelectuală.

PIC_3935 PIC_3940 PIC_3946 PIC_3949 PIC_3951

Maria Roşca

Share