Cod Portocaliu de condiții meteorologice complicate până mâine

Cod Portocaliu de condiții meteorologice complicate până mâine

În noaptea din 26 spre 27 ianuarie, în nordul și centrul țării au fost înregistrate temperaturi scăzute fără precipitații, în sudul țării a fost înregistrată ninsoare și lapoviță, starea părții carosabile în zona de Centru și Sud fiind umedă, pe unele sectoare de drum s-a format lunecuș – se arată într-un comunicat al Administrației de Stat a Drumurilor.

Astfel, pe drumurile publice naționale din zona de Nord și Centru au fost efectuate lucrări de patrulare, în zona de Sud au fost desfășurate lucrări de patrulare și combatere a lunecușului. Unitățile teritoriale ale SA „Drumuri” au utilizat în procesul tehnologic 70 de unități speciale și au antrenat 128 de muncitori rutieri.

La moment, sectoare de drum blocate nu sunt, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată. Codul Portocaliu de condiții meteorologice complicate se menține până la data de 28 ianuarie.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se informeze despre condițiile meteorologice și starea părții carosabile a traseului ce urmează a fi tranzitat și să se abțină de la deplasări, dacă acestea nu sunt strict necesare, pentru a permite desfășurarea cursivă a lucrărilor de deszăpezire în perioada 27-28 ianuarie.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Cristina Pendea

Share