Circa 300 mii de persoane au traversat într-o săptămână frontiera de stat

Circa 300 mii de persoane au traversat într-o săptămână frontiera de stat

În rezultatul desfăşurării activităţilor specifice în zona de competenţă, angajaţii Poliției de Frontieră, în perioada 9 – 15 noiembrie 2015, au depistat şi reţinut 105 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 8 persoane au încălcat frontiera de stat;
– 44 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere;
– 11 cazuri de uz de fals în actele de călătorie;
– 18 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 3 persoane documentate pentru tentativa de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat;
– 21 persoane aflate în conflict cu legea și o unitate de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.
Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 304 900 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 78 646 traversări.

În perioada de referință, 13 de cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova. Totodată, potrivit datelor deținute, 14 cetățeni moldoveni au fost neautorizați în Uniunea Europeană, alții 9 fiind deportați. În Federația Rusă a fost limitată intrarea pentru 15 conaționali, iar 7 au fost deportați.

 

Maria Roşca

Share