Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 11 247 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 5 454 traversări persoane, dintre care 3 380 treceri la frontiera moldo-română, 1 321 treceri la frontiera cu Ucraina și 753 treceri aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:

PTF Leușeni – 1 416 traversări persoane;
PTF Sculeni – 843 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 753 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 608 traversări persoane;
PTF comun Criva – 456 traversări persoane.

Toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal. PTF-urile deschise traficului transfrontalier pot fi urmărite pe harta interactivă: https://www.border.gov.md/harta-punctelor-de-trecere-ale-frontierei-de-stat

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– șapte încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– două tentative de trecere a frontierei cu cinci documente falsificate;
– un cetățean străin a depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 16 persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM);

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 11 247 persoane și completate 50 de fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 184 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Doina Secrieru

Share