Ceban a solicitat responsabililor ca până miercuri să vină cu soluţii pentru soluţionarea problemei ce ţine de câinii maidanezi

Ceban a solicitat responsabililor ca până miercuri să vină cu soluţii pentru soluţionarea problemei ce ţine de câinii maidanezi

Primarul capitalei, Ion Ceban, susține că a solicitat responsabililor ca până miercuri să vină cu soluţii pentru intervenţia şi soluţionarea problemei ce ţine de câinii maidanezi din municipiul Chişinău.

„În oraș sunt tot mai mulți iubitori de câini și anti-iubitori de oameni, mai ales de copii. Eu tot iubesc animalele, am şi acasă mai multe vietăţi, dar noi nu putem pune mai presus animalele, decât securitatea şi sănătatea oamenilor. Nu voi tolera să se speculeze inclusiv pe ultimul caz, mă refer la cel de săptămâna trecută, când un copil a fost mușcat de un câine pe o stradă din capitală, iar așa zișii apărători ai animalelor menţionau că, poate copilul a „zădărât” câinii”, scrie Ceban, pe o rețea socială.

„Acest caz neplăcut a fost filmat, iar acolo se vede clar cum câinii au atacat copilul. Poate activiștii care depășesc anumite limite, fluieră în jurul primăriei, fără să ia în calcul că cineva poate muri fiind atacat de maidanezi, să fie verificați și de polițiști”, mai notează edilul.

La fel, Ceban susține că a solicitat să fie verificate şantierele, întreprinderile unde la fel sunt șatre de câini.

„Aceştia trebuie să fie luați la evidență, pentru că ulterior aceşti maidanezi revin în stradă. Sper ca pe etape să reușim să rezolvăm această problemă cronică a capitalei”, declară Ceban.

Doina Secrieru

Share