Casa-Muzeu “Grigore Vieru” din satul Pererâta va fi inaugurată

Casa-Muzeu “Grigore Vieru” din satul Pererâta va fi inaugurată

Cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la nașterea poetului național Grigore Vieru, poet-tribun, simbol al naţiunii, poet al redeşteptării naţionale, Ministerul Culturii anunță finalizarea proiectului de restaurare a casei părintești a poetului și crearea Casei-Muzeu “Grigore Vieru” din satul Pererâta, raionul Briceni, festivitatea de inaugurare a căreia va avea loc la data de 31 august 2015, începând cu ora 11:00, în satul de baștină al poetului.

La eveniment vor fi prezenți Președintele Parlamentului Andrian Candu, Ministrul Culturii Monica Babuc, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, membrii familiei lui Grigore Vieru, oaspeți de onoare, prieteni ai poetului, scriitori, actori, jurnaliști și toți cei pasionați de opera marelui poet.

În cadrul evenimentului artiști notorii precum Mihai Ciobanu, Anastasia Lazariuc, Andrei Porubin, Geta Burlacu, Daniela Burlaca, Sandu Cozub, Fuego, Ionel Manciu vor evolua cu recitaluri de poezie și melodii pe versurile lui Grigore Vieru. Un moment aparte al festivității este desfășurarea serviciului divin de sfințire a complexului muzeal.

Personalitate marcantă a culturii naționale, Grigore Vieru este și va rămâne cel mai cunoscut și iubit poet de toate vârstele, deschiderea muzeului constituind un act de înaltă preţuire a Omului şi Poetului Grigore Vieru care va pune în valoare moştenirea literară a poetului.

Mihaela Rotari

 

Share