Avocat din chișinău, reținut pentru estorcarea unei sume de 135000 lei

Avocat din chișinău, reținut pentru estorcarea unei sume de 135000 lei

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, de comun cu Procuratura Anticorupție, l-au reținut în flagrant delict seara trecută, pe un Șef de birou asociat de avocați din mun. Chișinău, pentru estorcarea a 135 000 lei de la o persoană cercetată penal pentru trafic de copii.

Conform informației, avocatul urma să influențeze factorii de decizie din cadrul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații al IGP al MAI, pentru ca persoana de la care estorca banii, să nu fie urmărită penal.

Astfel, în urma investigațiilor efectuate de către angajații Direcției combaterea corupției din cadrul SPIA al MAI, Procuratura Anticorupție a intentat un dosar penal pe numele acestuia.

Este de menționat faptul că, bănuitul a fost documentat timp de cîteva luni, fiindu-i transmise în această perioadă, sume de bani în mai multe tranșe.

Ulterior, în baza materialelor probatorii acumulate, Șeful biroului asociat de avocați a fost reținut în flagrant delict, în biroul de serviciu, în timp ce îi era transmisă ultima tranșă.

Bănuitul a fost reținut și se va afla în izolator pentru următoarele 72 de ore, fiind cercetat penal pentru trafic de influență conform indicilor infracțiunii prevăzută de art. 326 alin. 3 lit. a) Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă îi va fi dovedită vinovăția, deținerea acestuia în izolator poate fi prelungită pînă la un termen de 7 ani.

Urmărirea penală este exercitată de către Procuratura Anticorupție.

Mihaela Rotari

Share