Acțiuni huliganice la una din cursele Moscova-Chișinău: Amenința cu prăbușirea navei! (video)

Acțiuni huliganice la una din cursele Moscova-Chișinău: Amenința cu prăbușirea navei! (video)

Un tânăr de 34 de ani este cercetat penal pentru încălcarea ordinii publice la bordul aeronavei, insultarea membrilor echipajului și a pasagerilor, precum și ultragierea angajaților Poliției de Frontieră. Incidentul a fost înregistrat pe aeroportul din Capitală, la una din cursele Moscova-Chișinău, la sfârșitul săptămânii trecute.

Intervenția angajaților Poliției de Frontieră a fost solicitată de membrii echipajului, pentru reținerea unui pasager care a generat scandal la bordul aeronavei. Mai mult, bărbatul a continuat acțiunile huliganice și a opus rezistenţă polițiștilor de frontieră, ca urmare, pe numele persoanei a fost pornită o cauză penală, conform elementelor constitutive ale infracţiunii prevăzute de art. 287 alin. (1) Cod Penal al R. Moldova, care se pedepsește cu amendă în mărime de la 200 la 700 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

Individul s-a dovedit a fi cetățean moldovean, acesta, aflat în stare de ebrietate, în timpul zborului, pe lângă faptul că a încălcat ordinea publică, înjurând membrii echipajului și pasagerii, a încercat să deschidă ușa navei, amenința cu intrarea în cockpit și prăbușirea navei, încercând să pună nejustificat în acțiune echipamentul individual de salvare. Pentru săvârșirea unor astfel de acțiuni, bărbatul riscă privațiune de libertate de la 3 la 12 ani pentru comiterea infracţiunii prevăzute de art. 2891 alin. (1) lit. e) Cod Penal, ”faptele ce pot periclita securitatea aeronautică şi securitatea aeroporturilor, adică: distrugerea sau deteriorarea instalaţiei ori a serviciului de navigaţie aeriană, sau perturbarea funcţionării lor, dacă aceste acţiuni pot periclita securitatea unei nave aeriene aflate în zbor”.
Chiar și aflându-se în încăperea de serviciu a polițiștilor de frontieră, bărbatul a continuat să manifeste un comportament inadecvat.

Maria Roşca

Share