21 de cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federaţia Rusă

21 de cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federaţia Rusă

În rezultatul desfăşurării activităţilor specifice în zona de competenţă, angajaţii Poliției de Frontieră, în perioada 27 iulie – 02 august 2015, au depistat şi reţinut 106 persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 3 persoane au încălcat frontiera de stat;
– 31 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere;
– 5 tentative de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat, cu implicarea a 6 persoane;
– 9 cazuri de uz de fals în actele de călătorie;
– 30 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 27 de persoane aflate în conflict cu legea și 4 unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 442 910 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 93 318 traversări.
În perioada de referință, 41 de cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova. Totodată, potrivit datelor deținute, 21 de cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federaţia Rusă, alții 5 fiind deportați. În Uniunea Europeană a fost limitată intrarea pentru 8 conaționali și 3 au fost deportați.

 

Mihaela Rotari

Share