Un nou lot de vaccin ajunge, astăzi, în Republica Moldova

Un nou lot de vaccin ajunge, astăzi, în Republica Moldova

Președintele Maia Sandu anunță că, astăzi, în Republica Moldova mai vine un lot de vaccin. În total, până la sfârșitul lunii martie, în țara noastră vor ajunge 46 de mii de doze de vaccin prin platforma Covax și alte 50 mii – din donația oferită de România, informează OFICIAL.

Prin urmare, Sandu declară că a cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să pregătească în mod cât mai eficient procesul de distribuție a vaccinului către centrele de vaccinare și să asigure creșterea numărului de oameni vaccinați pe zi.

„Vaccinul salvează vieți și orice zi de tărăgănare înseamnă mai mulți bolnavi și mai multe vieți pierdute. Noi facem, în continuare, tot ce ne stă în puteri ca să aducem vaccin pentru cât mai mulți oameni”, notează Sandu, pe Facebook.

Până ne vine rândul fiecăruia să ne vaccinăm, șeful statului precizează: „Vă rog frumos, pe toți, să fim vigilenți și responsabili și să ne protejăm viața și sănătatea. Pericolul este foarte mare, spitalele sunt pline și medicii epuizați. Stă în puterile noastre să oprim răspândirea acestui virus nemilos”.

Mihaela Conovali

Share