Streleț, Gherman și Nuland, la discuții

Streleț, Gherman și Nuland, la discuții

Prim-ministrul Valeriu Streleț, însoțit de Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut o întrevedere cu Victoria Nuland,  Asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA.

În cadrul întrevederii, a avut loc un schimb aprofundat de opinii referitor la modalitățile optime de depășire a provocărilor cu care se confruntă țara noastră, acțiunile preconizate de autoritățile moldovenești și sprijinul ce ar putea fi acordat de SUA în promovarea rapidă a reformelor necesare.

Premierul Valeriu Streleț a vorbit despre măsurile întreprinse și interesul Guvernului Republicii Moldova de a pregăti, în termeni cât mai restrânși, condițiile necesare pentru lansarea negocierilor și semnarea unui memorandum cu Fondul Monetar Internațional. Discuțiile privind acest subiect urmează a fi continuate în cadrul deplasării premierului la Washington D.C., pe data de 1 octombrie curent, unde va avea o serie de întrevederi cu reprezentanții FMI.

Un subiect important al discuțiilor l-a constituit securitatea energetică a Republicii Moldova și prioritățile Guvernului în acest sens, în special la capitolul ce ține de construcția unor noi interconexiuni electrice și a gazoductului Ungheni-Chișinău.

De asemenea, Valeriu Streleț și Victoria Nunland au abordat o serie de aspecte ce se referă la problematica transnistreană și securitatea regională.

Mihaela Rotari

 

Share