Streleț  către Corporaţia Provocările Mileniului : „Efectele proiectelor realizate sunt resimțite de majoritatea cetățenilor moldoveni”

Streleț  către Corporaţia Provocările Mileniului : „Efectele proiectelor realizate sunt resimțite de majoritatea cetățenilor moldoveni”

Șeful Executivului, Valeriu Streleț, a purtat discuții cu Directorul Executiv al Corporaţiei Provocările Mileniului (MCC), Dana J. Hyde, în cadrul vizitei pe care o întreprinde la Adunarea Generală ONU.

Interocutorii au remarcat, în egală măsură, experienţa pozitivă acumulată de către Guvernul Republicii Moldova în conlucrarea cu MCC și succesul Programului Compact, implementat în țara noastră, finalizat în septembrie curent. ,,Efectele proiectelor realizate sunt resimțite de majoritatea cetățenilor moldoveni. Pledăm pentru preluarea experienţei de conlucrare a MCC-ului cu alte state în vederea consolidării eficienţei și securității energetice a Republicii Moldova”, a declarat Premierul în cadrul discuțiilor.

De cealaltă parte, Directorul Executiv al MCC a evidențiat modul exemplar și transparent de implementare a Programului Compact în Republica Moldova, încurajând autoritățile moldovenești să progreseze în implementarea reformelor inițiate. Dana J. Hyde a subliniat disponibilitatea MCC de a continua cooperarea cu țara noastră pentru a desfășura noi proiecte destinate modernizării Republicii Moldova.

Programul Compact I a fost implementat de către MCC în Republica Moldova pe parcursul anilor 2010-2015, investiţiile fiind de 262 milioane dolari SUA, bani donaţi de către Guvernul american. Datorită acestui Program, a fost posibilă reabilitarea a 96 km de drum pe traseul Sărăteni-Soroca şi construcţia a 10 sisteme centralizate de irigare, care vor aproviziona 15 mii hectare de teren agricol.

 

Doina Secrieru

Share