(Sondaj) Principalele realizări ale Maiei Sandu, în opinia cetățenilor, de când are mandatul de Președinte!

(Sondaj) Principalele realizări ale Maiei Sandu, în opinia cetățenilor, de când are mandatul de Președinte!

Compania [imas] a prezentat, astăzi, rezultatele sondajului „Barometrul Socio-Politic”. Cetățenii au fost întrebați despre realizările șefului statului, dar și ce nu a reușit să întreprindă din ce a promis, informează OFICIAL.

Astfel, la întrebarea „Care considerați că sunt principalele realizări ale Maiei Sandu de când are mandatul de Președinte?”, în topul răspunsurilor se găsește „Lupta împotriva corupției” – 63 persoane au răspuns (5,7%), alte 54 au declarat că „Restabililirea relațiilor cu țările vecine” (4,8%), 51 de respondenți au spus „A adus vaccinul antic COVID-19” (4,5%). Tot la această întrebare, 47 persoane au declarat „Îmbunătățirea relațiilor cu UE” (4,2%), pe când 28 persoane au spus că „Se străduie, inspiră speranță” (2,5%).

„Ce ați fi dorit să facă Președintele Maia Sandu, dar nu a făcut în această perioadă?” este o altă întrebare oferită de Companie respondenților. „Să mărească pensiile/salariile/ajutoarele sociale” au spus 164 persoane (14,7%), „Să rezolve problema lipsei locurilor de muncă” – 95 respondenți (8,5%), „Dizolvarea Parlamentului/Alegeri anticipate” – 56 persoane (5%), „Eradicarea corupției” – 50 respondenți (4,5%), la fel în top este și variant de răspuns „Să-și îndeplinească promisiunile” – 45 persoane (4,1%).

Sondajul a fost derulat pe un eșantion de 1115 persoane, marja de eroare +-3%. Perioada de culegere a datelor 9-23 martie. Comanditarul sondajului – compania „Public Media”. A fost realizat în 95 de localități ale Republicii Moldova.

Mihaela Conovali

Share