Platforma DA cere Procuraturii Generale să investigheze sub aspectul Codului Penal acțiunile membrilor partidului PACE

Platforma DA cere Procuraturii Generale să investigheze sub aspectul Codului Penal acțiunile membrilor partidului PACE

Platforma DA cere Procuraturii Generale să investigheze sub aspectul Codului Penal acțiunile membrilor partidului PACE, orientate împotriva vicepreședinților raioanelor Sângerei și Basarabeasca, Tudor Tutunaru și Petru Scutari.

„Acțiunile vădit intenționate și asumate de atacatori, cât și de liderul acestui partid, Gheorghe Cavcaliuc, fac parte dintr-un concept și acțiuni promovate pe rețelele de socializare, ce vizează funcționari publici și persoane cu demnitate publică din toate localitățile Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al Platformei.

În același timp, Slusari cere Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să precizeze dacă conducătorii comisiilor raionale pentru situații de urgență, care au în responsabilitatea lor gestionarea crizei pandemice, sunt în drept să se vaccineze de rând cu persoanele din linia întâi a luptei cu COVID 19.

„Platforma DA condamnă cu vehemență acțiunile teroriste ale partidului PACE la adresa funcționarilor publici, exponenți ai Platformei DA și le califică total ilegale și iresponsabile. Asemenea acțiuni nu au nimic comun cu statul de drept și lupta cu corupția. Apreciem total lipsit de onoare ca un lider politic, servant docil al celui mai criminal regim din istoria Republicii Moldova, autor al celor mai grosolane falsuri procedurale, pe durata activității sale în cadrul poliției moldovenești, să se erijeze în apărător al democrației și moralității. Chemăm societatea moldovenească să analizeze cu calm situația și să nu se lase manipulată de fostele slugi ale regimului Plahotniuc”, mai declară Platforma.

Potrivit Arinei Spătaru, deputată PPDA, Tutunaru este internat la spital, iar din cauza soluției cu care a fost stropit, acesta riscă să își piardă vederea.

Precizăm că, membri ai Partidului PACE al cărui președinte este Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe Tudor Tutunaru, vicepreședinte al raionului Sângerei, membru al Platformei Demnitate și Adevăr. Aceștia susțin că au recurs la acest gest în semn de protest, din cauza că acesta s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19 cu una dintre dozele destinate medicilor.

Doina Secrieru

Share