Oficial european: Decizia Partidului Liberal nu a lăsat drept alternativă decît un guvern minoritar

Oficial european: Decizia Partidului Liberal nu a lăsat drept alternativă decît un guvern minoritar

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a salutat  constituirea ”Alianței pentru o Moldovă Europeană” și angajamentul PLDM și al PD de a-și asuma împreună responsabilitățile guvernamentale.

“Regret că nu toate partidele pro-europene au demonstrat același simț al responsabilității. Decizia Partidului Liberal de a se sustrage de la datoria ce îi revenea nu a lăsat drept alternative decît un guvern minoritar sau alegeri anticipate care ar fi scufundat țara într-o criză politică profundă și condamnat viitorul politic al Republicii Moldova.

Deși această situație nu este cea mai confortabilă, de azi înainte ține de noua Alianță să instituie un guvern al reformelor care să răspundă atît așteptărilor cetățenilor moldoveni, cît și celor ale Uniunii Europene. Fac un apel către PLDM și PD să constituie în timpul cel mai scurt posibil un guvern care va ști să îi reunească în cadrul Parlamentului, trecînd peste frontierele partizane, pe toți cei care cred în viitorul european al Moldovei și care doresc să contribuie la succesul țării.

Moldova nu mai are timp de pierdut pentru a realiza reformele indispensabile care să o apropie și mai mult de Uniunea Europeană. Moldova poate conta pe susținerea Europei. PLDM și Președintele său, Vlad Filat și Prim-ministrul în exercițiu, Iurie Leancă, pot conta pe sprijinul meu și al PPE”, a scris el într-o postare pe Facebook.

Maria Roșca

Share