O Platformă național-liberală – soluția pentru consolidarea segmentului unionist

O Platformă național-liberală – soluția pentru consolidarea segmentului unionist

O Platformă național-liberală pentru consolidarea segmentului unionist ar putea fi creată în viitorul apropiat. Subiectul a fost discutat în cadrul Congresului al IV-lea al Partidului Național Liberal, desfășurat, la 25 octombrie curent, informează Oficial.

Reprezentanții PNL afirmă că, se vor purta discuții și cu reprezentanți ai altor grupuri asociative sau politice, pentru a se încerca o consolidare a segmentului unionist pe o astfel de platformă.

“Următoarea sarcină a echipei de conducere PNL trebuie să fie coagularea forțelor unioniste, inclusiv pentru punerea de presiune pe politicieni, pe prezidențiabilii din România, care, în campaniile electorale, ne spun de Unirea cu Basarabia, dar care după alegeri cam, iau apă în gură pe acest subiect și dau dovadă de o ”prudență europeană”…”, a declarat președintele PNL, Vitalia Pavlicenco, în discursul său.

 Ea spus că, PNL rămâne ferm convins că “o consolidare a forțelor naționale, românești rămâne a fi făcută pe o platformă național-liberală, respectându-se imuabilitatea valorilor național-liberale, pe care le va consfinți și Congresul”.

„S-ar putea să fie alegeri parlamentare anticipate și unioniștii ar fi bine să vină în ele uniți. Platforma programatică este pregătirea Unirii – care ar fi bine să se producă și mai devreme de 2018, dacă se va proceda la pașii, deciziile și acțiunile pe care PNL le-a propus societății în alegerile din noiembrie 2014 și pentru care vom pleda constant, fiind unicele veridice și valabile”, a declarat Pavlicenco, la începutul evenimentului.

Mihaela Rotari

Share