Maia Sandu se consultă cu societatea civilă cu privire la criza politică

Maia Sandu se consultă cu societatea civilă cu privire la criza politică

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a început seria de consultări cu reprezentanți ai societății civile, cu juriști, specialiști în drept constituțional, organizații din domeniul respectării statului de drept, pentru a afla opiniile și recomandările lor în vederea ieșirii din criza politică, informează OFICIAL.

„Republica Moldova se află într-un blocaj politic în care, pe de o parte, există o majoritate parlamentară PSRM-Șor ce vrea să-și păstreze fotoliile și schemele de corupție și, pe de altă parte, o majoritate covârșitoare a populației care le cere hoților să plece. Cetățenii au mereu dreptate. Iar suveranitatea stă în mâinile poporului, nu ale unui grup îngust de interese”, a spus șefa statului.

Prima discuție a Președintelui Maia Sandu a avut loc în în după-amiaza zilei de ieri, reunindu-i pe reprezentanții organizațiilor din cadrul Platformei Forumului societății civile din cadrul Parteneriatul Estic.

„În cadrul consultărilor am primit multe mesaje utile și recomandări de ordin juridic, politic și diplomatic în vederea depășirii blocajului. Sunt hotărâtă să apăr interesul cetățenilor până la urmă. Justiția nu se negociază. Hoții nu le vor bine oamenilor. Țara are nevoie de anticipate, de deputați responsabili, de un guvern competent cu susținere stabilă în legislativ”, a menționat Maia Sandu.

Cristina Gurez

Share