Filat, despre plecarea lui Leancă: Este o decizie regretabilă

Filat, despre plecarea lui Leancă: Este o decizie regretabilă

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a comentat în cadrul unui briefing de presă, plecarea din partid a lui Iurie Leancă. Această după ce, Leancă a anunțat presei că se retrage din PLDM.

Vlad Filat a spus că nu consideră că e o decizie tocmai bună în contextul situației în care se află Republica Moldova, însă că decizia îi aparține în exclusivitate și e una regretabilă pentru PLDM.

“Am un singur regret, că Iurie a crezut că își poate ajuta țara doar din funcția de prim-ministru, dar nu este așa. O spun din experiență proprie”, a declarat liderul PLDM.
El a mai spus că, în pofida la toate, va continua să comunice cu fostul coleg de partid și dacă va fi nevoie îl va ajuta.

“Sper că va fi reciproc”,a afirmat liberal-democratul.

Vlad Filat a spus că își dorește ca Iurie Leancă să contribuie în continuarea la dezvoltarea Republicii Moldova.

“PLDM nu a renunțat și nu va renunța niciodată la cursul European al RM. Continuarea parcursului european și implementarea Acordurilor de Asociere și a Celui de Liber Schimb este prioritatea majoră a PLDM și PD ”, a subliniat președintele PLDM.

El a mai afirmat că PLDM nu înseamnă doar funcții-cheie, ci mii de membri active, care au mers în campanie și au convins oamenii să dea votul pentru un viitor pro-european.

Doina Secrieru

Share