Ex-deputat, despre un îndemn al lui Ion Chicu: „Ar părea să fie unul rațional, doar că…”

Ex-deputat, despre un îndemn al lui Ion Chicu: „Ar părea să fie unul rațional, doar că…”

„Despre deontologie… Cazul pedagogului din Ocnița a devenit subiect de top, iar prim-ministrul cere să nu se facă politică în instituțiile educaționale. Îndemnul acestuia ar părea să fie unul rațional, doar că, dacă e să vorbim despre deontologia pedagogilor, atunci trebuie să vorbim și despre deontologia puterii, celor care dețin puterea astăzi, dar și la general, or, sfidarea bunului simț și legii sunt modus vivendi al puterii în cei 29 de ani…”, susține fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Iurie Țap, informează OFICIAL. 

„În cazul concret, cum poți vorbi despre deontologie, când faci nuntă în plină pandemie?! Puterea trebuie să fie responsabilă prin a crea valori, a le promova și apăra, dar și a le urma! Doar așa vom putea schimba societatea…”, a mai declarat Țap.

De menționat că, un profesor din Ocnița a fost filmat în timp ce le explica elevilor săi de ce este important să participe la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie. Bărbatul le spunea elevilor că este enervat de faptul că bătrânii de 70-80 de ani vor merge organizat la vot și vor decide soarta tuturor, în special a tinerilor, iar cei de 18+ preferă în ziua votului să iasă la picnic sau în baruri. Profesorul de educație fizică l-a criticat pe președintele Igor Dodon și Partidul Socialiștilor și și-a manifestat susținerea pentru Maia Sandu.

Mihaela Rotari

Share