CEC: Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate începe astăzi

CEC: Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate începe astăzi

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în ședința de astăzi, programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021, informează OFICIAL.

Documentul stabilește acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea scrutinului, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune pornind de la competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral. Acesta urmează să fie transmis, spre informare şi realizare în limita competențelor, partidelor politice, instanței judecătorești, autorităților publice centrale și locale, precum şi organelor electorale, după constituirea lor.

„În conformitate cu prevederile programului calendaristic, perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate începe astăzi – 5 mai”, comunică reprezentanții CEC.

În același context, a fost aprobată o hotărâre privind repartizarea atribuțiilor membrilor Comisiei în perioada electorală.

 

Cristina Pendea

Share