Analist: „Observ o mișcare a PAS-ului dinspre dreapta spre…”

Analist: „Observ o mișcare a PAS-ului dinspre dreapta spre…”

„Observ o mișcare a PAS-ului dinspre dreapta spre stânga, spre centru, să spunem așa. Și ea atentează, într-un fel, la alegătorii Partidului Democrat și la o parte din alegătorii Partidului Socialist, care data trecută nu au votat cu Voronin, dar au votat cu Renato Usatîi și, în turul doi, au votat cu Maia Sandu”. Declarația aparține analistul politic Nicolae Negru, informează OFICIAL. 

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Negru a mai adăugat: „S-ar putea că de data aceasta ei să nu voteze cu PAS-ul. Prin urmare, atunci când se face trimitere la rezultatul prezidențialelor, nu este atât de corect lucrul acesta, fiindcă s-a votat uneori nu atât pentru Maia Sandu, cât împotriva lui Dodon. Și, mai cu seamă, partidele unioniste, Partidul Demnitate și adevăr, alegătorii acestor partide, mai bine zis, de data aceasta, sigur că vor vota cu partidele respective, prin urmare, va trebui să se scadă din rezultatele PAS-ului”.

La fel, analistul politic spune că sondajele arată bine pentru PAS – „Maia Sandu cred că va aduce voturi suplimentare de pe partea dreaptă și din centru. Fiindcă la alegerile prezidențiale, o parte din alegători, chiar foarte mulți, un număr foarte mare de alegători, a stat acasă, poate de data aceasta Maia Sandu îi va convinge. Prin urmare, rezerve există pentru PAS, chiar dacă alegătorii lui Renato nu vor fi cu Maia Sandu sau alegătorii celorlalte partide”, a conchis el.

Doina Secrieru

Share