Accidentul spicherului de la Comrat învăluit în mister

Accidentul spicherului de la Comrat învăluit în mister

Bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal bănuiește că accidentul rutier în care a fost implicat președintele Adunării Populare de la Comrat, Dmitri Constantinov, ar fi fost organizat de oponenții politici ai spicherului. Bașcanul a cerut conducătorului Poliției din autonomie, Serghei Suhodol, să desfășoare o anchetă serioasă pe acest caz pentru a elucida toate circumstanțele producerii accidentului.

Mihail Formuzal a cerut să fie identificat automobilul care a ieșit pe contrasens și l-a determinat pe Constantinov să întoarcă brusc volanul în dreapta. În plus, spicherul a fost orbit de lumina mașinii care i-a venit din față, farurile acesteia fiind comutate la faza lungă.

„Clarificați-vă, cine și de ce a înlăturat câteva indicatoare rutiere care anunțau că drumul se află în reparație. Am motive să cred că acesta nu este un accident întâmplător”, a spus Formuzal la ședința de lucru a Executivului de la Comrat.

Amintim că președintele Adunării Populare Dmitri Constantinov a fost internat în spital pe 20 septembrie, noaptea, după ce s-a răsturnat cu mașina de serviciu. Inițial se vehicula că la volanul mașinii era șoferul spicherului care a ieșit la depășire și s-ar fi lovit într-o grămadă de piloni depozitați pe drumul aflat în reconstrucție.

Ulterior, Constantinov a precizat că era singur în mașină și a ajuns într-un șanț după ce s-a ferit brusc pe dreapta pentru a evita tamponarea cu un alt automobil care venea din față, neregulamentar intrând pe contrasens și orbindu-l cu faza lungă.

Constantinov a fost externat a doua zi după accident, suferind doar o comoție cerebrală și o fractură de coaste.

Sursa: zn.md

Share