Poziționarea și gafa comunicată de Igor Dodon despre parada de la Moscova, în opinia unui politolog!

Poziționarea și gafa comunicată de Igor Dodon despre parada de la Moscova, în opinia unui politolog!

Politologul Dionis Cenușă, în cadrul unei postări pe o rețea socială, s-a referit la „poziționarea și gafa comunicată de Igor Dodon despre parada de la Moscova”, informează OFICIAL.

„Președintele Moldovei a fost printre puținii invitați ai lui Vladimir Putin. Comparativ cu alte dăți “rotunde” de celebrare a “Marii Victorii” din 2010 (65 de ani) și 2015 (70 de ani), la parada din 2020 (75 de ani) au venit șefii de țară a trei state a Uniunii Euroasiatice (Belarus, Kazahstan și Kyrgyzstan), un stat din CSI (Tadjikistan) și două state cu perspective de aderare la UE (Serbia și Bosnia și Hertegovina). Pe lângă aceștia, au fost prezenți și liderii a două regimuri separatiste din Georgia, de jure recunoscute de Rusia și alte câteva țări – Abkhazia și Osetia de Sud. În mod premeditat, în mesajele comunicate de Igor Dodon nu se regăsește nicio menționare legată de regiunile separatiste din Georgia. Unica poză plasată pe pagina oficială a Președinției este cea în care apare Igor Dodon în partea dreaptă a lui Vladimir Putin. Evident, oficialul moldovean nu vrea să admită că indirect a contribuit la legitimizarea separatismului abhaz și sud-osetin, dar partea georgiană deja a luat act de acest lucru”, scrie Cenușă, pe Facebook.

În același timp, el adaugă: „Pe lângă omiterea premeditată a liderilor separatiști din Abkhazia și Osetia de Sud, echipa lui Igor Dodon a comis o eroare pentru că nu s-a referit deloc la liderul Bosniei și Hertegovinei (din partea entității sârbe), Milorad Dodik. Acest gen nu poate avea altă explicație decât eroare importantă comisă de personalul lui Igor Dodon, care încă poate fi corectată (daca presa va dori să scoată în evidență acest lucru)”, a mai adăugat politologul.

Mihaela Rotari

Share