Este datoria de onoare a opoziției să ceară demisia necondiționată a președintelui Dodon, susține un ex-deputat!

Este datoria de onoare a opoziției să ceară demisia necondiționată a președintelui Dodon, susține un ex-deputat!

„Republica Moldova, prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, a aderat la valorile europene – drepturile omului, democrație, stat de drept. În septembrie 2018, în cazul răpirii profesorilor turci Republica Moldova (puterea politica – Partidul Democrat, dar și președintele Dodon) au gafat lamentabil, acoperind această crimă oribilă… August 2020, președintele Dodon îl felicită pe cel care îneacă în sânge drepturile omului, democrația, statul de drept. Astfel, președintele Dodon a încălcat angajamentele Republicii Moldova privind valorile democratice/europene, transpuse în Acordul de Asociere, asumat și de actuala guvernare”, declară fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Iurie Țap, informează OFICIAL.

Totodată, ex-parlamentarul adaugă: Acțiunile președintelui Dodon contravin angajamentelor asumate, constituie un temei pentru demiterea acestuia. Este datoria de onoare a opoziției să ceară demisia necondiționată a președintelui Dodon”, susține Iurie Țap.

„Dincolo de posibilitatea reală a demiterii acestuia, opoziția trebuie să transmită un mesaj tranșant societății, dar și să demonstreze atașamentul său față de valorile europene”, a conchis ex-deputatul.

Doina Secrieru

Share