Declarație: „PAS merge înainte singur… PLDM vrea să renască, dar nu cu ajutorul lui Vlad Filat”

Declarație: „PAS merge înainte singur… PLDM vrea să renască, dar nu cu ajutorul lui Vlad Filat”

Politologul Dionis Cenușă, în cadrul unei postări pe o rețea socială, s-a referit la mișcările de pe dreapta eșichierului politic moldovenesc, informează OFICIAL. 

„PAS merge înainte singur. Nu are nevoie de ajutor pentru a concura în singurătate cu PSRM la prezidențiale. Totuși, o strategie de mobilizare a forțelor politice nu ar strica, deoarece ajută cetățenilor să se orienteze mai ușor în spațiul politic. Însă regulile jocului trebuie setate de PAS pentru a exclude riscurile majore de transfer de imagine negativă”, spune Cenușă.

În același timp, politologul susține: „Platforma DA nu are șanse la prezidențiale, dar încă este un partid cu bilet de intrare în viitorul parlament. Tot ce face acum îi va servi Platformei pentru alegerile anticipate inevitabile”.

Prin urmare, Cenușă mai declară: „PLDM vrea să renască, dar nu cu ajutorul lui Vlad Filat, care a redevenit lider de partid, ci prin alăturarea la formațiunile politice cu anumită greutate politică. Ca PLDM să-și găsească loc sub soarele politicii moldovenești, acesta trebuie să atragă alegatori de la PDM sau PAS, unde există moderați. Dacă nu, atunci PLDM urmează să-și radicalizeze retorica intrând în competiție cu Platforma DA și forțele unioniste”, a conchis Dionis Cenușă.

Mihaela Rotari

Share