Declarație: Igor Dodon face uz de aceste condiții pentru evita loviturilor directe și multiple

Declarație: Igor Dodon face uz de aceste condiții pentru evita loviturilor directe și multiple

Politologul Dionis Cenușă susține că alegerile sunt organizate pentru a avea dezbateri între candidați, care să-și confrunte ideile și programele electorale. „Anume în rezultatul acestor confruntări, cetățenii urmează să aleagă câștigătorul”, adaugă Cenușă, informează OFICIAL.

„Dar, în prezent, neparticiparea la dezbateri nu este interzisă de lege. Nimeni nu poate fi adus forțat la dezbateri, iar pandemia creează limitări adiționale. Igor Dodon face uz de aceste condiții pentru evita loviturilor directe și multiple. Tactica semi(auto)izolării nu îi va influența popularitatea, dar ar putea avea impact asupra popularității principalului său contracandidat Maia Sandu. Fiind principalul lider politic cu șanse de a ajunge în turul doi, aceasta îl poate înlocui pe Dodon în atragerea criticii venite de la ceilalți 6 concurenți”, adaugă Cenușă.

În același timp, politologul susține: „În lipsa lui Dodon, cei 7 contracandidați ai săi vor fi condiționați să se critice unul pe altul. O excepție ar fi, dacă cei 7 ajung la un acord mutual de a-l ținti pe Dodon și a crea un cordon sanitar în jurul Maiei Sandu, pentru a-i spori oportunitățile în turul doi”, a conchis politologul.

Doina Secrieru

Share