TOP-3 cartiere noi care vor apărea în curând în Chişinău

TOP-3 cartiere noi care vor apărea în curând în Chişinău

Unele companii de construcţii din Republica Moldova au ajuns la un nivel de-a dreptul impresionant – nu mai construiesc doar complexe locative, ci cartiere întregi. Astfel, aceste companii contribuie substanţial la schimbarea în bine a imaginii capitalei. Redacţia noastră a analizat activitatea companiilor de construcţii din acest punct de vedere şi vă propunem un clasament convenţional ce se referă la trei cartiere noi ce vor apărea în scurt timp în Chişinău.

1. Cartierul Cluj în Chişinău

Este construit la Poşta Veche de către compania „Lagmar Impex”, condusă de cunoscutul om de afaceri, Viorel Godea. În cartierul Cluj va fi chiar şi bulevardul Cluj-Napoca. Va fi un cartier nou, cu infrastructura caracteristică unui oraș totalmente – începând de la centre comerciale, trei grădinițe, școală cu peste 1600 de elevi, spital, farmacii, infrastructură economică, stadioane etc.

Cartierul Cluj este destinaţia perfectă pentru cei care doresc un trai fără zgomotul oraşului şi aproape de natură. Dezvoltatorul oferă şi un preţ accesibil – de la 750 euro pentru un metru pătrat. Prima rată este de 10%, plata se efectuează în tranşe fără dobânzi şi comisioane. Şi nu doar aceste detalii fac atractiv Cartierul Cluj – un alt avantaj este că e situat la 15 minute distanţă de centrul Chişinăului cu transport public. Proiectul imobiliar e gândit din start pentru un trai comparabil cu cel din ţările europene dezvoltate.

2. Satul German

Este un proiect imobiliar al omului de afaceri Ceslav Ciuhrii, implementat prin intermediul companiei sale Regata Imobiliare. Urmează să fie amplasat în apropiere de Aeroport – o zonă destul de confortabilă pentru un trai liniştit.
Satul German va avea 38 de blocuri de locuit şi 800 de vile. Toate acestea vor fi amplasate pe o suprafaţă de peste 8 mii metri pătraţi. E prevăzut pentru o capacitate de 5 mii de locuitori.

Cartierul va avea propriul spital, grădiniţă, şcoală, centru comercial, sală de fitnes, SPA, restaurante, spaţii comerciale, terenuri de sport.

3. Cartierul Poiana Pinului

Este un proiect dezvoltat de către compania „Exfactor-Grup” în sectorul Botanica al capitalei. Cartierul este compus din trei tipuri de construcții: case individuale, case de tip – Duplex și Townhouse, toate cu terase. Casele individuale sunt prezentate cu scheme cu subsol, parter și plus un etaj locativ cu suprafața totală de 290 mp și cu circa 6 ari de teren aferent. Locuințele de tip Duplex sunt prezentate cu planimetrii de 290 mp, având un perete lateral comun cu vecinii. Unitățile locative de tip Townhouse dispun de suprafețe de 300 mp și au construiți ambii pereți laterali comuni între vecini.

Zonele de lângă case sunt verziâ, iar spațiul complexului rezidențial este complet îngrădit și securizat.

Share