Doi chişinăuieni – condamnaţi pentru omorul vecinilor de la „porţile oraşului”

Doi chişinăuieni – condamnaţi pentru omorul vecinilor de la „porţile oraşului”

Doi chişinăuieni au fost condamnaţi la 23 şi, respectiv, 22 de ani de detenţie pentru omor, tentativă de omor intenţionat şi purtarea şi păstrarea ilegală armelor de foc şi muniţiilor.

Verdictul a fost dictat după ce procurorii au demonstrat prin probe vina acestora, chiar dacă inculpaţii au negat că ar fi comis crima.

Cazul a avut loc, pe 7 ianuraie 2018, în seara de Crăciun, într-un bloc de locuit din sectorul Botanica al Capitalei, când un tânăr a murit, iar altul a fost grav rănit, după ce au fost împuşcaţi chiar de vecinii lor.

Potrivit probatoriului, victimele, împreună cu familiile lor, s-au adunat pentru a sărbători Crăciunul şi ziua de naştere a gazdei. După ce au ieşit la balconul din scara blocului să fumeze, unul dintre tineri a scuipat, nimerind, din întâmplare într-un bărbat, care fuma şi el, împreună cu fiul la alt balcon, aflat cu cinci etaje mai jos. În rezultat s-a iscat o ceartă, care nu a durat mult timp, deoarece bărbaţii ar fi ajuns aparent la o înţelegere, revenind la masa de sărbătoare.

Peste aproximativ o oră, victimele, împreună cu un alt oaspete, ai ieşit din nou la o ţigară. Pe coridor însă, aceştia erau aşteptaţi de cei doi vecini, care erau înarmaţi, lansând o ploaie de gloanţe. În rezultat, tânărul de 25 de ani a murit pe loc, iar omagiatul, care tocmai împlinise 27 de ani a fost grav rănit, fiind transportat la reanimare.

Deplasându-se la faţa locului, oamenii legii i-au reţinut pe cei doi indivizi, un bărbat de 56 de ani şi ful acestuia de 33 de ani. În timpul efectuării acţiunilor de urmărire penală,  au fost depistate şi ridicate două arme de model „Makarov” şi „Scorpion”, dar şi muniţii, toate deţinute ilegal.

Pe lângă închisoare, cei doi urmează să achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 205 mii lei.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Mihaela Rotari 

Share