Vicepreședinte PLDM: “Voi ieşi în stradă, dacă alegerile vor fi câştigate de forţele antieuropene”

Vicepreședinte PLDM: “Voi ieşi în stradă, dacă alegerile vor fi câştigate de forţele antieuropene”

Vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat  (PLDM), Vadim Pistrinciuc, nu renunţă la ideea unor proteste în cazul, dacă alegerile din 30 noiembrie vor fi câştigate de forţele care vor deturna vectorul european. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune „TVC 21”, transmite IPN.

El a ţinut să precizeze că nu se referă la întreaga formaţiune pe care o reprezintă. „Nu spun despre tot partidul. Dar personal voi ieşi în stradă, dacă alegerile vor fi câştigate de forţele antieuropene. Nu voi accepta să fie compromisă ideea europeană. Aceasta este ideea majorităţii populaţiei, este ideea segmentului de populaţie energic şi apt de muncă. Oamenii au văzut deja efectele integrării europene. Nu poţi să le ei oamenilor ceea ce le trebuie. Cazul lui Ianukovici este convingător”, a spus Pistrinciuc.

Reprezentantul PLDM a accentuat că „noi suntem geografic, prin cultură, limbă, istorie, tradiţii, încadraţi în Uniunea Europeană. De ce cineva trebuie să ne oprească din această cale? Rusia are prieteni în toată Europa, de ce să nu avem şi noi? Nu trebui să-i întrebăm pe ruşi cu cine să fim prieteni”, a spus Pistrinciuc.

Totodată, vicepreşedintele PLDM s-a arătat optimist că partidele proeuropene vor câştiga alegerile din 30 noiembrie, iar în cazul dacă formaţiunea pe care o reprezintă nu va obţine majoritatea parlamentară, atunci va face coaliţie cu partidele de orientare proeuropeană.

„Nu excludem o coaliţie cu PDM şi PL sau cu oricare alt partid parlamentar care va avea aceiaşi opţiune ca a noastră. Oricum, este exclusă coaliţia cu comuniştii. Ei nu sunt credibili şi îşi schimbă opţiunile de la o zi la alta”, a conchis Pistrinciuc.

Mihaela Rotari

Share