Trei instituţii în domeniul siguranţei alimentelor, reorganizate în una

Trei instituţii în domeniul siguranţei alimentelor, reorganizate în una

În cadrul ședinței de miercuri a Guvernului, Cabinetul de miniștri a decis reorganizarea a trei instituţii în domeniul siguranţei alimentelor.

Conform hotărârii de Guvern, Întreprinderea de Stat „Centrul de Carantină, Identificare, Expertize de Arbitraj și Dezinfectare a Producției” va fi reorganizată, prin fuzionarea (absorbția) Întreprinderii de Stat „Centrul de Stat pentru Certificarea Materialului Semincer” şi Întreprinderii de Stat „Centrul de Standardizare și Stabilire a Calitații Nutrețurilor și Produselor Cerealiere”. Noua instituţie va purta denumirea de Întreprindere de Stat „Centrul Național de Verificare și Certificare a Producției Vegetale și Solului”.

Decizia are ca scop optimizarea cheltuielilor administrative a întreprinderilor de stat și prestarea serviciilor centralizate beneficiarilor.

Reorganizarea va permite reamplasarea laboratoarelor întreprinderilor sus numite într-un bloc unic, fapt ce va reduce cheltuielile agenților economici care nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la trei laboratoare diferite pentru a beneficia de expertiză.

Hotărârea face parte din şirul de acţiuni în contextul implementării Strategiei în domeniul siguranței alimentelor pentru anii 2011 – 2015, precum și a Strategiei naționale de dezvoltare agricolă și rurală pentru anii 2014 – 2020.

 

Maria Roşca

Share