Sporirea investiţiilor britanice în Republica Moldova, discutată de Galbur și Batson

Sporirea investiţiilor britanice în Republica Moldova, discutată de Galbur și Batson

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur l-a primit, la 1 martie curent, pe Philip Batson, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, au fost abordate unele chestiuni actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-britanice. Ministrul Galbur a adus mulţumiri pentru susţinerea acordată de către Marea Britanie în vederea promovării reformelor, precum şi pentru implicarea activă a Ambasadei britanice în promovarea măsurilor de întărire a încrederii între cele două maluri ale Nistrului. El a ţinut să sublinieze în special importanţa asistenţei tehnice şi financiare în realizarea unor proiecte concrete, cum ar fi cele vizând buna guvernare, exprimând speranţa că acestea vor continua şi pe viitor.

Cei doi interlocutori au efectuat un schimb de opinii pe marginea procesului de reglementare a conflictului transnistrean. Ei au reiterat interesul reciproc în dezvoltarea de mai departe a cooperării în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, precum şi în consolidarea relaţiilor comercial-economice, inclusiv prin sporirea investiţiilor britanice în Republica Moldova.

Doina Secrieru

Share