Serviciul Vamal are casă virtuală nouă

Serviciul Vamal are casă virtuală nouă

Serviciul Vamal lansează o nouă versiune a paginii web. Pagina web poate fi accesată la aceeaşi adresă www.customs.gov.md .

Un nou design, orientat pentru 4 categorii de beneficiari:  Persoane fizice, Mediul de afaceri, Colaboratorul vamal şi Presa. Informaţia este structurată  şi divizată pentru fiecare grup, astfel fiind uşor de consultat.

Rubrica pentru persoane fizice oferă toată baza informaţională pentru persoanele ce intenţionază să traverseze frontiera, inclusiv sunt propuse pentru informare regulile şi condiţiile de trecere a frontierei cu ţările vecine. Cetăţenii care trimit sau primesc colete neînsoţite, pentru a evita iregularităţi sau situaţii stresante, în acestă rubrică sunt invitaţi să consulte legislaţia în vigoare, care îi îndrumă cum să acţioneze corect.

Informaţia detaliată cu privire la modul de introducere şi scoatere a bunurilor, a valutei de pe teritoriul Republicii Moldova de către persoanele fizice şi legislaţia care reglementează această procedură este la fel specificată în această rubrică.

Rubrica pentru Mediul de afaceri comasează toată informaţia necesară şi utilă pentru beneficiarii acesteia.  E-customs, Audit postvămuire, Consiliul Consultativ, Legislaţia vamală, Protecţia proprietăţii intelectuale, Taxe şi accize, Venituri şi control vamal, Decizii tarifare prealabile, acestea şi multe alte conţinuturi utile sunt amplasate în compartimentul pentru mediul de afaceri.

Colaboratorii vamali încadraţi în cîmpul muncii cît şi doritorii de a aplica la concursul de angajare pot vizita şi găsi tot spectrul informaţional în rubrica- Colaborator vamal.

Reprezentanţii media se pot familiariza cu cele mai recente evenimente, communicate şi noutăţi.

Scopul, misiunea, valorile, transparenţa în procesul decizional, centrul de apel unic, cît şi totul despre managementul calităţii în cadrul Serviciului Vamal conform standardului ISO 9001:2008 – acestea şi alte informaţii utile sunt prezentate în meniul vertical.

De menţionat, că conţinutul informaţional a fost  structurat în baza rigorilor şi recomandărilor naţionale şi internaţional.

Mai mult, cetăţenii şi mediul de afaceri au avut posibilitatea timp de 2 săptămîni să remită toate doleanţele şi sugestiile vis-a-vis de pagina web oficială a Serviciului Vamal. De menţionat, că  toate propunerile constructive au fost luate în calcul şi respectiv incluse.

Pentru doritorii de a reveni la versiunea precedentă a paginii web, este creat un banner, ca urmare a accesării acestuia poate fi găsită toată informaţia care a fost plasată anterior (arhiva).

 

Maria Roşca

 

Share