Șeful de la Frontieră către Guvernul SUA: Voi acorda tot sprijinul necesar pentru îmbunătățirea relațiilor de cooperare

Șeful de la Frontieră către Guvernul SUA: Voi acorda tot sprijinul necesar pentru îmbunătățirea relațiilor de cooperare

La data de 20 octombrie curent, reprezentanții Departamentului Poliției de Frontieră, în frunte cu șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, s-au întâlnit cu delegația Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii (DTRA).

Ședința s-a desfășurat în contextul finalizării misiunii de validare a sistemului fix de supraveghere a frontierei, recent dezvoltat în cadrul proiectului „Armele de Distrugere în Masă – Program de Prevenire a Proliferării”, care este finanțat de către Departamentul Apărării al SUA. Pe lângă discuțiile privind ultimele evoluții în implementarea proiectului, interlocutorii au agreat și prioritățile de cooperare, care vor fi atinse în etapele următoare ale proiectului.

Șeful Poliției de Frontieră a salutat organizarea acestei întâlniri, subliniind importanţa unei coordonări avansate între parteneri, în vederea eficientizării măsurilor multidimensionale din cadrul proiectului DM-PPP. De asemenea, dumnealui a adus sincere mulțumiri partenerilor de dezvoltare, în special pentru suportul acordat de către Guvernul SUA în fortificarea securității frontierei de stat. ”Vă dau asigurări că, în calitatea mea de conducător al instituției, voi acorda tot sprijinul necesar pentru îmbunătățirea relațiilor de cooperare pro-active, stabilite pe parcursul derulării proiectului” a conchis dl Fredolin Lecari.

La rândul său, managerul de proiect Douglas DeWitt, a adresat felicitări dlui Fredolin Lecari cu numirea sa în funcție, urându-i succese și realizări fructuoase, totodată a menționat că Poliția de Frontieră rămâne un partener de încredere, confirmând direcția susținerii eforturilor depuse pentru dezvoltarea instituțională.

Notă: Proiectul are ca scop îmbunătățirea și consolidarea capacităților Poliției de Frontieră, de a descuraja, detecta și interzice trecerea armelor de distrugere în masă și a materialelor conexe peste frontiera de stat a Republicii Moldova. În cadrul acestui proiect, asistența este acordată sub formă de echipamente, materiale, tehnologii și instruiri cu scopul sporirii securității frontierelor în vederea prevenirii, detectării, descurajării și interzicerii traficului cu arme de distrugere în masă și materiale și tehnologii aferente prin teritoriul Republicii Moldova.

 

Mihaela Rotari

Share