Rezultatele recensământului populației urmează a fi publicate până la sfârşitul anului 2016

Rezultatele recensământului populației urmează a fi publicate până la sfârşitul anului 2016

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a prezidat luni şedinţa Comisiei naţionale pentru recensământul populației și al locuințelor 2014, în cadrul căreia au fost examinate activitățile realizate până în prezent și etapele următoare, în vederea finalizării procedurilor de procesare a chestionarelor de la recensământ şi publicarea ulterioară a datelor.

Valeriu Streleţ a menţionat că recensământul populației și al locuințelor este o misiune de importanţă naţională, deoarece rezultatele acestui exerciţiu servesc drept bază pentru evaluările necesare la planificarea şi elaborarea politicilor în toate sferele social-economice. Şeful Guvernului a cerut instituţiilor de resort să urgenteze executarea prevederilor legale în contextul dat, precum şi să asigure ajustarea estimărilor financiare corespunzătoare.

Reprezentanţii partenerilor de dezvoltare, care au participat la şedinţă, au salutat intenţia Prim-ministrului de a accelera procesul de definitivare a tuturor procedurilor aferente recensământului, menţionând disponibilitatea de a acorda asistenţa şi expertiza necesară în acest sens.

Membrii Comisiei Naţionale au aprobat ieri Planul calendaristic actualizat al acţiunilor de prelucrare a informaţiei obţinute în cadrul primei etape a recensământului populației și al locuințelor din anul 2014. Potrivit documentului, spre sfârşitul anului 2016, toate datele urmează să fie sistematizate şi procesate, iar rezultatele recensământului – publicate.

 

Mihaela Rotari

Share