Problema siguranței rutiere întrunește demnitari de rang înalt

Problema siguranței rutiere întrunește demnitari de rang înalt

La 19 octombrie, între orele 14.00-16.00, în sala de conferințe a hotelului Jolly Alon va avea loc  Reuniunea de nivel înalt în problema siguranței rutiere cu participarea miniștrilor Republicii Moldova și a experților Misiunii Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice.

La reuniune va fi prezentată o propunere de îmbunătățire a sistemului de management al siguranței rutiere elaborată de funcționarii Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) în comun cu experții străini.

La eveniment au fost invitați Prim-ministrul Republicii Moldova, Ministrul Afacerilor Interne, (Inspectoratul General de Poliție, CRIS „Registru”), Ministrul Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor, Ministrul Sănătății, Ministrul Educației, Ministrul Agriculturii, Ministrul Apărării, Ministrul Finanțelor, Ministrul Economiei.

Întrunirea vine ca urmare a recomandărilor consultanților internaționali, care au constatat că una din principalele probleme în calea ameliorării nivelului de siguranță rutieră în Republica Moldova este lipsa coordonării între diferite instituții implicate în domeniul siguranței rutiere.

Obiectivul întâlnirii este de a se ajunge la o înțelegere între părțile interesate în domeniul siguranței rutiere precum și semnarea unui posibil acord în baza conceptului propus de MTID sau îmbunătățirea acestuia.

 

Mihaela Rotari

Share