Primul seminar de bune practici în combaterea crimelor transfrontalierele, la Chișinău

Primul seminar de bune practici în combaterea crimelor transfrontalierele, la Chișinău

În cadrul Programului de cooperare polițienească al Parteneriatului Estic, în perioada  29 iunie  – 3 iulie 2015, în incinta Ministerului Afacerilor Interne se desfășoară  primul seminar din seria de activități planificate conform Planului de Acțiuni pentru compartimentul: ,,Lupta împotriva crimelor transfrontaliere: utilizarea celor mai bune tehnici speciale de investigare”.

Agenda  seminarului include subiecte privind echipele comune de investigații, mecanismele, metodele și tehnicile speciale de investigații, exerciții practice de simulare etc.

În cadrul seminarului experții Poliției din Polonia, Rafal Olewnik și Mr. Marcin Włodarczykvoi asigură instruirea celor 22 de participanți de la  Inspectoratul General al Poliției (inclusiv din Inspectoratele teritoriale), Departamentul Poliției de Frontieră (și subdiviziunile teritoriale), precum  și reprezentanți ai Procuraturii Generale.

Participanții sunt familiarizați cu structura organizatorică a Procuraturii din Polonia, modul de creare și organizare a echipelor comune de investigații, utilizarea probelor în instanța de judecată etc.
De asemenea, participanții sunt antrenați activ în exerciții practice de simulare a modului de investigare a cauzelor penale internaționale, elaborarea unui acord de creare a echipelor comune de investigații, precum şi elaborarea unui plan de investigații.
Seminarul va contribui la consolidarea cunoștințelor angajaților MAI în domeniul luptei împotriva crimelor transfrontaliere, familiarizarea cu standardele europene în domeniu și realizarea eficientă a schimbului de experiență și bune practici.

Maria Roşca
Share