Prima ședință condusă de noul director al ANSA

Prima ședință condusă de noul director al ANSA

Joi, 5 martie 2015, Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, dl Iurie CARP, a desfășurat ședința operativă din cadrul Direcției protecția și sănătatea plantelor cu participarea Î. S “Centrul de Carantină Identificare, Expertize de Arbitraj şi Dezinfectare a Producţiei”.

La ședință au fost prezenți, dl Ghenagie ONCEANU, Director general adjunct ANSA, dl Nicanor CERNĂUŢAN, Director al Î. S. “Centrul de Carantină Identificare, Expertize de Arbitraj şi Dezinfectare a Producţiei”, dl Alexandru CIOBANU, Șef al Direcției protecția și sănătatea plantelor, angajații direcției și inspectorii posturilor fitosanitare de la frontieră.

Inițial a fost discutată adresarea parvenită de la Rosselhoznadzor şi anume, care sunt cerinţele privind exportul în Federaţia Rusă și verificarea inofensivității produselor agricole. În acest context, inspectorii posturilor fitosanitare vor efectua controale minuțioase a loturilor de mere și a unităților de transport. În această ordine de idei s-a propus de a solicita Rosselhoznadzor extinderea listei companiilor cu dreptul de export.

S-a vorbit și despre intensificarea contoalelor materialului săditor pe piața internă, care este supus riscului avansat de contaminare, în contextul începerii lucrărilor agricole.

De asemenea a fost primită hotărîrea de a intensifica controalele secundare pentru a nu permite importul loturilor de marfă contaminate cu obiecte de carantină.

DSC04930 DSC04935

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihaela Rotari

Share