Pavel Filip aruncă bomba: “În curând astfel de transferuri vor fi realizate cu România, Spania, Portugalia, Polonia și Israel”

În decurs de numai o lună de la lansarea transferurilor bănești din Italia la un comision redus, de 5 euro, pentru fiecare mie de euro transferată, au fost efectuate transferuri în sumă de peste 200 de mii de euro. “În curând astfel de transferuri sigure și comode vor fi realizate cu România, Spania, Portugalia, Polonia și Israel. Declarații în acest sens au fost făcute de Pavel Filip, Ministrul degrevat al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, la întrevederea cu angajații ÎS ”Poșta Moldovei” președintele Organizației municipale PDM Chișinău.

Modernizarea serviciilor poștale reprezintă un exemplu concret de activitate economică eficientă, în pas cu timpul și în beneficiul cetățeanului, pe care PDM o susține. ÎS ”Poșta Moldovei” a parcurs cu succes calea de la transportul de scrisori și colete la implementarea serviciului de curierat rapid, a transferurilor bănești și a serviciilor bancare.
Ministrul degrevat al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a menționat că este important ca reformele începute în această instituție să fie continuate. “PDM susține proiectele inovative care cresc confortul cetățeanului, asigură locuri de muncă și dezvoltă o economie viabilă și competitivă”, a spus Pavel Filip.

El a specificat că în activitatea sa de ministru TIC întotdeauna s-a raportat la nevoile cetățenilor. Din acest considerent, de la 1 ianuarie anul viitor va fi lansat un alt proiect pilot de perspectivă de prestare a serviciilor bancare de către oficiile poștale din municipiile Chișinău și Bălți.

Angajații Poștei Moldovei s-au arătat satisfăcuți de modernizarea serviciilor care are loc în ultimul timp la întreprinderea lor, exprimându-și speranța că acest fapt se va răsfrânge și asupra salariilor angajaților din domeniu. “Nu există o altă cale de supraviețuire în economia de piață decât a fi în pas cu timpul, a oferi servicii de calitate și la un preț redus”, a afirmat unul dintre angajații întreprinderii.

Mihaela Rotari

Share