O maşină ce transporta procese verbale, a fost grav avariată

O maşină ce transporta procese verbale, a fost grav avariată

Mașina de poliție care a fost implicată într-un accident cu puțin timp în urmă pe strada Șoseaua Hâncești intersecție cu strada Sihastrului din sectorul Telecentru al capitalei, aparținea Inspectoratului de Poliție Hâncești și transporta la Chișinău procesele verbale ale alegerilor din 30 noiembrie. În mașină se afla și președintele Consiliului Electorale de Circumscripție Hâncești, care în urma impactului, a ajuns la spital cu diferite traumatisme.

În mașină se aflau doi polițiști și un observator electoral din Hâncești. Unul din polițiști dar și observatorul din partea CEC au fost transportați la spital cu multiple traumatisme.

Contactat de deschide.md, președintele CEC, Iurie Ciocan a confirmat informația și a spus că președintele Comisiei Electorale de Circumscripție Hâncești aducea procesele verbale la Comisia Electorală Centrală. Ciocan a declarat că procesele verbale au ajuns la destinație prin intermediul altor angajați ai Consiliului Electoral de Circumscripție Hâncești.

Precizăm că automobilul poliției,  marca Chevrolet Aveo, s-a ciocnit cu o mașină de teren modelul Honda CRV, la volanul căreia se afla o femeie în vârstă de 39 de ani.

Contactat telefonic, Adrian Jovmir, purtătorul de cuvânt al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, a declarat pentru deschide.md că preliminar de accident se face șoferul mașinei de teren. Aceasta nu ar fi acordat prioritate mașinei de poliție care se deplasa cu girofarurile și sistemele de semnalizare pornite.

Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă o amendă în mărime de 1000 de lei și 6 puncte de penalizare, iar în dependență de gravitatea leziunilor suferite de victimele accidentului aceasta riscă să se aleagă cu dosar penal.

 

Maria Roşca

Sursa foto: protv.md

Share