Noul Ambasador al României – oaspetele ministrului de Interne (foto)

Noul Ambasador al României – oaspetele ministrului de Interne (foto)

Ministrul Afacerilor Interne a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Întâlnirea a avut loc astăzi,14 iulie 2016. 

Alexandru Jizdan, a adus felicitări oficialului român cu investirea sa în funcție, menționând despre deschiderea și disponibilitatea pe care Ministerul Afacerilor Interne o are față de România.

 “Este o onoare să vă avem astăzi ca oaspete în MAI, la câteva zile de la investirea în funcția de Ambasador. Instituția pe care o conduc are relații deosebite cu colegii din România, iar sprijinul pe care îl primim în procesul reformelor și schimbărilor în sistem este unul considerabil”, a spus ministrul în cadrul întrevederii. 

Ambasadorul Daniel Ioniță, a menționat despre prioritățile sale de viitor și suportul pe care Ambasada îl va oferi domeniului afacerilor interne în consolidarea relațiilor bilaterale. Totodată, Ambasadorul a vorbit despre faptul că această întâlnire de curtoazie cu ministrul afacerilor interne din RM, este prima de la numirea sa în funcție, iar acest fapt dă încredere în stabilirea relațiilor strânse de colaborare moldo-română.

 Ministrul Alexandru Jizdan, a mulțumit pentru asistența acordată de-a lungul timpului, reiterând  despre colaborarea cu MAI din România, dar și rolul important al României, ca partener care a oferit suport în parcursul european al Republicii Moldova. Astfel, recent a intrat în vigoare acordul bilateral în domeniul formării personalului, unde angajații afacerilor interne, vor avea acces la instruiri în toate școlile și universitățile profesionale ale MAI din România. 

În cadrul întrevederii au mai fost abordate  subiecte ce țin de proiecte și inițiative comune, schimbul de experiență și consiliere.

 2_41

Maria Roșca

Share