Moldova a primit 10 ambulanţe din partea Slovaciei

Moldova a primit 10 ambulanţe din partea Slovaciei

Ambasada Slovaciei în Republica Moldova a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Spitalul de Urgență Chișinău (Instituțituția Medico-Sanitară Publică Institutul de Medicină Urgentă).

Semnarea Memorandumului prevede acordarea a 10 ambulanțe dotate cu echipament medical, în cadrul Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare oferite de Republica Slovacă pentru Moldova.

În cadrul evenimentului, ambasadorul Slovaciei în R. Moldova, Robert Kirnag, și-a exprimat speranța că ajutorul acordat sistemului medical din Republica Moldova va contribui la acordarea asistenței calificate persoanelor care au nevoie de ajutor medical de urgență.

Ministerul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace, prin intermediul Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare, va aloca resurse financiare necesare pentru procurarea a 10 ambulanțe.

Acestea vor fi distribuite după cum urmează:

1. Stația Asistență Medicală Urgentă Institutul de Medicină Urgentă va beneficia de 5 ambulanțe

2. Stația Zonală Asistență Medicală Urgentă Centru – 1 ambulanță

3. Stația Zonală Asistență Medicală Urgentă Nord – 1 ambulanță

4. Stația Zonală Asistență Medicală Urgentă Sud – 1 ambulanță

5. Stația Zonală Asistență Medicală Urgentă Găgăuzia – 1 ambulanță

6. Centrul Național de Medicină Sportivă „Atletmed” – 1 ambulanță

Menționăm că, în 2014, Ambasada Slovaciei în Republica Moldova, prin intermediul SlovakAid, a acordat două ambulanțe dotate cu echipament medical Spitalului de Urgență Chișinău și IMSP Stația Zonală de Asistență Medicală de Urgență Nord. Obiectivul proiectului a fost oferirea unei asistențe de urgență calitativă pacienților din nordul și centrul Republicii Moldova.

 

Mihaela Rotari

Share