Mircea Buga, prezentat colectivului Ministerului Muncii

Mircea Buga, prezentat colectivului Ministerului Muncii

Astăzi, 31 iulie curent, Prim Ministrul Republicii Moldova, dl Valeriu Streleț a prezentat colectivului Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei pe noul Ministru Mircea Buga.

În cadrul evenimentului Premierul i-a urat succese în noua activitate. „Dl ministru Buga este un foarte bun manager și un cunoscător al sferei sociale din Republica Moldova. În persoana dumnealui veți avea, în primul rând, un bun coleg, care vă va trata cu colegialitate, cu respect, va face tot posibilul să vă puteți manifesta pe deplin randamentul. Am deplina siguranță că împreună cu dl Buga veți realiza succese în domeniul social.”

La rândul său, ministrul Buga s-a arătat ferm convins că reformele din sistemul social vor continua. „Domeniul social e apropiat de cel medical, este o tradiție ca un exponent al sectorului medical să ajungă în fruntea Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Vă încurajez să continuați activitatea, va fi o continuitate la ceea ce ați făcut până acum”, a declarat ministrul Mircea Buga.

În final fostul ministru Ruxanda Glavan a mulțumit colectivului pentru colaborare. „Mă bucur că am reușit într-un timp relativ scurt să facem pași concreți și să implementăm reforme în domeniul social. Am toată convingerea de capacitățile manageriale ale dlui ministru Buga, dar și calitățile umane, sunt sigură că prioritățile ministerului vor avea continuitate.

 Menționăm că Mircea Buga, anterior, a fost ministrul sănătății, de asemenea, a ocupat funcția de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. A fost viceministru al Sănătăţii şi a deţinut şi alte funcţii în cadrul CNAM.

Ministrul Buga şi-a făcut studiile la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca. Totodată, el a absolvit şi Facultatea de Drept de la Universitatea de Stat din Moldova.

 

Doina Secrieru

Share