Ministrul Vasile Bîtcă a plecat în Letonia

Ministrul Vasile Bîtcă a plecat în Letonia

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, se va afla în perioada 7-9 aprilie 2016, într-o vizită de lucru în Letonia. Scopul vizitei este de a impulsiona și consolida cooperarea bilaterală dintre Republica Moldova și Republica Letonă pe segmentul dezvoltării regionale, implementarea proiectelor,  schimbul de bune practici, dezvoltarea parteneriatelor dintre regiuni și inițierea realizării unor proiecte de dezvoltare comune, informează Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.   

Conform agendei, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor va avea întîlniri cu omologul său, Kaspars Gerhards ministrul  Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale al Letoniei. De asemenea, sunt planificate întîlniri cu președinții Comisiilor Parlamentare de specialitate și reprezentanții Agenției de investiții și dezvoltare, pentru a prezenta oportunitățile de afaceri și de investiții în toate regiunile Republicii Moldova.

Programul vizitei în Letonia începe cu întrevederea oficială a miniștrilor omologi la Ministerul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale al Letoniei.

Vizita oficială a ministrului Vasile Bîtca în capitala Letoniei se va încheia cu o vizită la Agenția Regională Vidzeme unde vor fi prezentate proiectele de dezvoltare ale regiunii.

În cadrul vizitei ministrul Vasile Bîtca este însoțit de Ion Bodrug, Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord și Oxana Paierele, șef al Direcției relații internaționale și atragerea investițiilor.

 

Maria Roșca

Share