Ministrul Transporturilor, în vizită de lucru la Ceadâr-Lunga

Ministrul Transporturilor, în vizită de lucru la Ceadâr-Lunga

Marți, 20 octombrie, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor dl. Iurie Chirinciuc a efectuat o vizită de lucru în orașul Ceadîr-Lunga și s-a întâlnit cu administrația și primarii raionului.

La întrunire au participat prim-vicepreşedintele Comitetului executiv al Găgăuziei dl. Vadim Ceban, managerul-şef adjunct al Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor” dl. Iurie Pașa, președintele raionului Ceadîr-Lunga dl. Valentin Cara, deputați din Adunarea Populară a Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia (UTA Găgăuzia).

Dl.  Iurie Chirinciuc i-a informat pe cei prezenți că, în pofida situației finaciare dificile din țară, în ultimul timp autoritățile investesc în infrastructura drumurilor din Regiunea de Dezvoltare Sud și Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.

Astfel, în perioada ianuarie-septembrie 2015 din  mijloacele  Fondului   Rutier  pentru  reparaţia  şi  întreţinerea drumurilor în raionul Ceadîr-Lunga UTA Găgăuzia au fost  executate lucrări  rutiere   în  volum de circa 10 mln. lei, dintre care aproximativ 7 mln. lei au fost cheltuite pentru întreținerea drumurilor, iar circa 3 milioane – pentru lucrări de reparație.

Lucrări de reparaţie a îmbrăcămintei rutiere din beton asfaltic au fost executate pe drumurile Basarabeasca-Ceadîr-Lunga-Taraclia, Ceadîr-Lunga-Comrat-Cantemir și Ceadîr-Lunga-Comrat-Cantemir. De asemenea, pe drumul Joltai-Besghioz a fost reparată îmbrăcămintea rutieră, a mai specificat dl. Chirinciuc.

Totodată, în anul 2015 au fost executate lucrări de reparație a îmbrăcămintei rutiere din pietriș pe drumul L654 Ceadîr-Lunga–Taraclia, în  volum de circa 42,6 mil.lei, finanțat Agenția de Dezvoltare Regională Sud.

Prim-vicepreşedintele Comitetului executiv al Găgăuziei dl. Vadim Ceban a mulțumit dlui ministru al Transporturilor pentru atenția acordată autorităților și oamenilor din UTA Găgăuzia și adus la cunoștința publicului că, din contul bugetului UTA Găgăuzia, în anul 2015 au fost executate lucrări de reparaţie şi întreţinere a drumurilor publice locale în  volum  de circa 380 mii lei.

„Nu așteptăm fonduri speciale din partea Chișinăului, așteptăm doar o distribuire proporțională a fondurilor pentru drumuri pentru că suntem cetățeni ai Republicii Moldova și nu vrem ca oamenii noștri să cheltuie din puținul lor din cauza drumurilor proaste” a mai menționat dl. Ceban.

Dl. Iurie Chirinciuc a declarat că în calitatea sa de ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor se va implica direct pentru ca bugetul Fondului Rutier să fie distribuit în mod echitabil, fără a discrimina în vre-un fel pe cetățenii moldoveni din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.

În partea a doua a întâlnirii dl. Chirinciuc timp de câteva ore a răspuns la întrebările primarilor și operatorilor de transport rutier și de mărfuri și a propus soluții de rezolvare a problemelor  ce țin de drumurile și transportul din raionul Ceadîr-Lunga.

2

Maria Roşca

Share