Mihai Ghimpu: Cetățenii Republicii Moldova trăiesc cu frică

Mihai Ghimpu: Cetățenii Republicii Moldova trăiesc cu frică

Președintele Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu susține că locuitorii Republicii Moldova trăiesc cu frica că în orice moment ceea ce se întâmplă în Ucraina ar putea ajunge și la noi. Declarații în acest sens au fost făcute ieri, 15 octombrie, curent, în cadrul întrevederii cu Delegația Organizației Națiunilor Unite (ONU), în persoana Nicola Harrington-Buhay, Reprezentantul Permanent ONU/PNUD în Republica Moldova,  Narine Sahakyan, Reprezentant Permanent adjunct PNUD în Republica Moldova, Ulziisuren Jamsran, Reprezentant al Agenției „Femeile ONU”  și Oskars Karstens, Specialist tehnic în cadrul Proiectului PNUD „Dezvoltare Parlamentară”.

La eveniment, au mai participat Corina Fusu, Prim-vicepreședintă a PL, Valeriu Muntenu, Vicepreședinte PL, și Gheorghe Brega, membru al Biroului Politic al PL, au avut astăzi, 15 octombrie 2014, o întrevedere
Părțile au abordat subiecte ce vizează situația politică din Republica Moldova, campania electorală, implementarea reformelor în republică, dezvoltarea democrației și respectarea drepturilor fundamentale ale omului, diferendul transnistrean, necesitatea schimbării actualului format de negocieri 5+2, soluționarea problemelor de ordin social din republică, dezvoltarea infrastructurii, protecția mediului, implicarea femeilor în viața politică și socială ș.a.

Mihai Ghimpu a vorbit despre obiectivele Partidului Liberal pentru următorii 4 ani, politica și prioritățile partidului, dar și realizările acestuia.

„Cetățenii Republicii Moldova trăiesc cu frica că în orice moment ceea ce se întâmplă în Ucraina ar putea ajunge și la noi. Sloganul PL din această campanie este unul împotriva politicii imperialiste a lui Putin. Republica Moldova este un stat în care Federația Rusă are încă o influență foarte mare. Aderarea republicii la familia UE și NATO înseamnă nu doar aderarea la valorile europene, dar și ruperea din zona de influență a Federației Ruse”, a menționat Mihai Ghimpu.

Membrii Delegației ONU au dat asigurări că Organizația Națiunilor Unite va continua să sprijine Republica Moldova în parcurgerea cu succes a drumului său european pentru a dezvolta democrația și a asigura respectarea drepturilor omului, securității și păcii cetățenilor republicii.

Mihaela Rotari

Share