MDRC a definitivat un plan de acțiuni privind cooperarea bilaterală cu instituția omoloagă din România

MDRC a definitivat un plan de acțiuni privind cooperarea bilaterală cu instituția omoloagă din România

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a definitivat un plan de acțiuni pentru a implementa eficient prevederile Acordului de Cooperare bilaterală cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România.

În cadrul unei ședințe, desfășurată astăzi, ministrul Vasile Bîtca a trasat sarcini concrete pentru fiecare domeniu de activitate, drept rezultat al vizitei efectuate la București, subliniind necesitatea intensificării acțiunilor pentru realizarea prevederilor Acordului.

„Ne-am întrunit în ședință pentru a preciza pe fiecare domeniu, activitățile prioritare, conform Acordului de cooperare între Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor  și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației  Publice, semnat pe 3 martie 2012 la Iași.  Am nominalizat principalele instrumente necesare în vederea reglementării cadrului legislativ și normativ în domeniul construcțiilor cu reglementările UE. La capitolul dezvoltare regională am menționat necesitatea realizării schimbului de experiență în domeniul funcționării eficiente a instituțiilor ce implementează politica de dezvoltare regională și prealuarea bunelor practici în realizarea eficientă a proiectelor”, a precizat Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Totodată, ministrul a menționat că un subiect aparte de discuție, cu  șefii de direcție, a constituit acţiunile necesare privind obţinerea şi utilizarea fondurilor în cadrul programelor de asistenţă ale Uniunii Europene, precum şi a Fondului Naţional pentru Dezvoltare Regională.

Menționăm, în luna aprilie a anului curent, grupul de lucru interministerial moldo-român urmează să se întrunească într-o ședință pentru a stabili activitățile de colaborare bilaterală, inclusiv cu referire la implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro, acordat de România Republicii Moldova (semnat la 27 aprilie 2010 la Bucureşti).

 

Mihaela Rotari

Share